Hej! Det är jag som är Anna Hertze. Roligt att du tittar in. Välkommen! 

Du har kommit till min fotosida. Förhoppningen är att detta skall kännas som en intressant mix av fotojobb och kreativa projekt för besökare. Det visar lite vad jag håller på med -  någon slags portfolio - samtidigt som det för mig personligen blir ett sätt att se mina bilder mer strukturerat. Kameran är en kär vän och ett verktyg som ibland blivit ett sidojobb. När man inte hittar mig här har jag förmodligen huvudet i smink/ styling (se www.annaskapar.com) eller i familjelivet, dansen eller i jobbet inom kognitiva sjukdomar.  

Jag en sådan där som fotograferat till och från sedan tonåren. Valde till extra bild i gymnasiet för att få skapa och där fick jag bland annat möjlighet att träna rulla film i totalmörker och framkalla bilder i mörkrum. Ett antal fristående kurser på området har det blivit men det blev aldrig plats för någon större formell utbildning. Träna och fylla på med teori och tekniskt kunnande efter hand är nog min modell. Älskar inte knappar och funktioner för sakens skull, men jag gillar att ha en bred förståelse och kunskapsrepertoar för att kunna vara så fri som möjligt att göra det jag vill när jag behöver det.

De senaste tio åren har fotograferandet blivit lite mer riktat. Det är, för mig, ett universellt sätt att berätta på. Och jag är en sucker för bra berättelser. Bilder är sympatiskt och lätt tillgängligt för många. Det påminner mig dessutom om att ta in små detaljer och historier i tillvaron som annars kanske bara passerat förbi lite snabbt. Man tvingas fokusera lite extra och det smittar sedan av sig på allt det andra. Fotograferandet har bidragit till att jag träffat många spännande människor som på olika sätt är kreativa i sin vardag. Bildskapandet har också blivit ett sätt att använda kunskaper inom styling till något lite konkretare. Att få föreviga människor i situationer och miljöer som de vill bevara känns väldigt roligt och meningsfullt. Och att hitta på små visuella fantasiberättelser kittlar det med. Kan nog helt enkelt inte vara utan..

Hör gärna av dig om du söker en Skånebaserad fotograf till familjefoto, affärsporträtt, portfoliobilder eller likande så pratar vi mera.  

Using Format